Skip to content

Tidskrifter & Open Access m m

27 februari 2009

En intressant debattartikel om vetenskapliga tidskrifter, utgivning, Open access och bibliometri har skrivits av Historisk tidskrifts avgående redaktör Jonas Nordin. 

Denna har kommenterats av bland andra Åsa M Larsson på Ting & Tankar; här och här, och Martin Rundqvist på Aardvarchaeology.

Ett annat intressant inlägg om vetenskapliga tidskrifter är skrivet av Leif Häggkvist på bloggen Arkeolog i Väst; denna rör utgivningstakten för ett antal svenska arkeologiska tidskrifter.

I samband med detta puffar vi för att Fornvännen ändrar sin Open access policy till att finnas tillgänglig 6 månader efter papperspublicering. Benbiten har några äldre nummer tillgängliga på den gamla hemsidan (2000-2003). Dessa känns idag inte helt representativa för var tidskriften befinner sig just nu. Vi har under ett antal år arbetat på höja ambitionsnivån och kvaliteten på Benbiten och tycker att vi nått en bra bit på vägen. Det är nu hög tid att se till att några nyare nummer blir tillgängliga i pdf format för att visa på detta.

Mvh

Magnus Reuterdahl/Osteologiska Föreningen

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: