Skip to content

Den som väntar på något gott…

30 augusti 2010

Hej

Det har varit lite tyst här på hemsidan men för styrelsen har det varit fullt upp.

Vi är glada att meddela att Benbiten nummer 1 2010 äntligen är på väg, på grund av lite problem med tryckeriet och logistiken har numret som legat färdigt sedan juni tyvärr dröjt. Vi hoppas dock kunna skicka ut det i slutet av denna vecka eller under nästa vecka.

Detta betyder också att arbetet med Benbiten nummer 2 blivit lite lidande, hat du en artikel, en notis e.d. får du gärna kontakta oss på of_nyheter[delete_this][at]hotmail.com

Vidare vill vi uppmärksamma alla på att SVT’s Uppdrag granskning granskar kulturen de närmsta fyra veckorna med början på tisdag då man tittar närmare på skelett i museisamlingar:

Kulturprogram. Säsong 1. Avsnitt 1 av 4. Undersökande journalistik om kultur. Över tusen döda skåningar ligger i lådor på Lunds museum. Och i ett rum på vinden hänger hela skelett i vita svepningar, liken efter namngivna personer som bevarats på museet i drygt 100 år. Få har frågat efter dem. För knappast någon vet att de finns. Gellert Tamas har tagit reda på hur de hamnade där och söker upp några av de anhöriga. Även 01/09 i SVT2, 02/09 i SVT1 och 05/09 i SVT2.

Mer om detta kan man läsa på museum nu och på svt.

Mvh

Styrelsen genom Magnus Reuterdahl

%d bloggare gillar detta: