Hoppa till innehåll

Kontakt

Kontakta oss via nedanstående mailadress för frågor eller mer information!

of_nyheter(@)hotmail.com

10 kommentarer leave one →
  1. Charlotte permalink
    20 maj 2009 6:02

    Kan man läsa forensisk osteologi (antropologi) på universitet i Sverige? Jag är en antropologistudent i USA.

    Tack!
    Charlotte

  2. ostfor permalink*
    22 maj 2009 17:50

    Hej Charlotte,

    Det finns ingen utbildning i just forensisk osteologi som jag känner till för tillfället, jag skall dock kolla upp det. Jag återkommer.

    Mvh

    Magnus Reuterdahl/Osteologiska föreningen

  3. 23 maj 2009 11:16

    Jag har inte hitta någon utbildning i forensisk osteologi i Sverige men väl dessa;

    Uppsala Universitet har en utbildning kallad Master i forensisk vetenskap under instituitionen för genetik och patologi.

    Linköpings Universitet har en utbildning kallad Högskoleingenjör i kemisk analysteknik dä man kan läsa en kurs i Forensisk teknik.

    Exakt vad som krävs för att läsa dessa som enstaka kurser vet jag inte utan det bästa är att kontakta institutionerna och fråga, i många fall finns det en stor flexibilitet detta beror dock på söktryck m m.

    Om någon känner till något mer får ni gärna lämna en kommentar!

    Lycka till!

    Magnus Reuterdahl

  4. 12 juni 2009 19:10

    Hej,
    jag skulle vilja få tag på tidningen nr 2009/01. Där finns det flera artiklar gällande mänskliga kvarlevor på Etnografiska museet. Jag jobbar med kommunikation på museet och skulle gärna vilja ha ett ex att läsa och lämna till pressarkivet. hur göra?

    Mvh
    Tina Candell

  5. 14 juni 2009 23:56

    Hej

    Jag skickar ett svar via mail.

    Mvh

    Magnus Reuterdahl

  6. 29 januari 2010 8:55

    Hej,

    Jag håller på med min magisteruppsats i arkeologi och jag eftersöker gravplatser/benfynd av sk ”nidstavar” från senneolitikum/tidig bronsålder. ”Stavar” finns bl a på hällristningar sk animal headed staffs” som i hällristningarna torde vara någon typ av hjort. Gravar, eller nedläggning i gravar, av hästskalle och hovar, blev ju ett senare kapitel med tanken om ”nidstänger” eller ”nidstavar”, där skinnet med huvud hängdes på en stav. Det jag undrar är om man någonsin hittat någon människorgrav där man också nedlagt huvud och klövar av hjortdjur, antingen i Sverige eller Norge, eller längre österut? Har man funnit ensamma ”hästgravar” (alltså begravda hästar utan människa i graven) i Sverige eller Norge? Det finns sådana längre österut, men som sagt, finns det någon sådan i Sverige? Skulle vara mycket tacksam för svar.

    Varma hälsningar,

    **Gun-Britt Blomdahl’

  7. 29 januari 2010 14:25

    Hej

    Vi har skickat ut din fråga till vår e-post lista. Om någon har svar går det bra att skriva en kommentar eller skicka ett mail till of_nyheter[at]hotmail[dot]com så vidarebefordrar vi det till Gun-Britt.

    Osteologiska föreningen

  8. Charlotte E. permalink
    01 februari 2010 7:32

    Hej!

    Jag undrar om du har masterexamen i bara människor osteologi i Sverige?

    Tack!

  9. 16 februari 2010 0:44

    Hej

    Som det som ser ut för tillfället ingår både human- och animalosteologi i mastern, dock kan man välja att specialisera sig på det ena eller det andra i samband med de material man väljer för sin uppsats samt via delkurser, vilka kan skilja sig något mellan de tre lärosätena; Lund, Stockholm & Visby.

Trackbacks

  1. En omvärldsanalys kring den osteologiska forskningsmiljön i Sverige 2009 « Osteologiska föreningen

Lämna en kommentar